Proactief advies: mythe of missie?

Proactief advies: mythe of missie?

7 oktober 2021 - Nicholas De Nil

Proactief advies… iedereen heeft er de mond van vol de laatste tijd. Door de digitalisatiegolf in de accountancysector en de verhoogde graad van automatisatie, claimen veel kenners dat accountants zich nu eindelijk kunnen focussen op het proactief adviseren van hun klanten. Veel boekhoudkantoren erkennen deze evolutie, en melden op hun website dat ze optreden als ‘business adviseur’, ‘coach van de ondernemer’, ‘CFO van de KMO’ etc. Want dit is toch wat ondernemers verwachten, dit is toch hoe je je als kantoor kunt onderscheiden van de rest?

CreaFig: “Bizzcontrol helpt ons een nog betere adviseur en vertrouwenspersoon te zijn voor onze klanten.”

CreaFig: “Bizzcontrol helpt ons een nog betere adviseur en vertrouwenspersoon te zijn voor onze klanten.”

1 september 2021 - Wim Hoornaert

Als onafhankelijk boekhoudkantoor staat CreaFig voor een persoonlijke aanpak als het gaat om specifieke behoeften van haar klanten. CreaFig verzorgt niet alleen de boekhouding, maar denkt graag mee met de onderneming. Zo geven ze ondernemers voldoende munitie om de juiste beleidsbeslissingen te nemen. Dankzij hun dichte contact bij de klant is CreaFig de laatste jaren sterk gegroeid.

Gentse start-up Bizzcontrol haalt 1 miljoen op om accountancy sexy te maken

Gentse start-up Bizzcontrol haalt 1 miljoen op om accountancy sexy te maken

4 augustus 2021 - Artikel De Tijd

De Gentse start-up Bizzcontrol heeft 1 miljoen euro opgehaald. Het bedrijf maakt software die accountants in staat stelt de complexe boekhoudcijfers begrijpbaar en visueel voor te stellen in ondernemerstaal. Zo evolueren accountants van pure cijferverwerkers naar ‘vertrouwde adviseurs’ van elke KMO. Bizzcontrol groeit snel, en wil met het extra geld de juiste mensen aanwerven om deze ontwikkeling in goede banen te leiden.

Gyselinck & C°: “Dankzij Bizzcontrol kunnen we onze klanten op ieder moment inzicht en advies bieden.”

Gyselinck & C°: “Dankzij Bizzcontrol kunnen we onze klanten op ieder moment inzicht en advies bieden.”

20 juli 2021 - Wim Hoornaert

Gyselinck & C° is een dynamisch boekhoudkantoor met vestigingen in Temse en Antwerpen. Hun accountants streven ernaar om de vertrouwenspersoon te zijn van hun klanten. Ze kijken verder dan de boekhouding en denken samen met de ondernemer na over potentiële groeimogelijkheden.

ACB Tax Consult: “Bizzcontrol stelt ons in staat om een nog betere winstadviseur te zijn voor onze klanten.”

ACB Tax Consult: “Bizzcontrol stelt ons in staat om een nog betere winstadviseur te zijn voor onze klanten.”

8 juni 2021 - Wim Hoornaert

ACB Tax Consult, een vooruitstrevend boekhoudkantoor uit Herentals, is een echte partner van haar klanten. Als ondernemer mag je van ACB Tax Consult méér verwachten dan een correcte verwerking van jouw cijfers. Het team van ijzersterke boekhouders en fiscalisten neemt de tijd om jouw ondernemersplannen te bespreken en de uitgetekende financiële plannen te vergelijken met de actuele resultaten.

Hoe technologie accountant en ondernemer naar elkaar toe laat groeien

Hoe technologie accountant en ondernemer naar elkaar toe laat groeien

27 mei 2021 - Nicholas De Nil & Kayo Quintens

De ondernemer en zijn boekhouder, het is een relatie waar elke zaakvoerder wel een andere mening over heeft. De ene hoort zijn accountant één keer per jaar om de jaarcijfers te overlopen, en voor de andere is de accountant de vertrouwenspersoon die mee nadenkt over de werking en toekomst van het bedrijf. De oorsprong van deze verschillende visies is terug te brengen naar de historische rol van de boekhouder, waarbij de focus lag op het correct verwerken van de financiële gegevens met als doel een foutloze neerlegging van de cijfers. De input bestond vaak uit een goed gevulde schoendoos, en de output bleef meestal beperkt tot een dikke bundel papier met daarin heel wat cijfers waar geen enkele ondernemer opgewekt van werd (op enkele individuen na).

Accountant 2.0 – Van efficiënt naar effectief advies

Accountant 2.0 – Van efficiënt naar effectief advies

9 januari 2021 - Nicholas De Nil

Wie de laatste maanden aanwezig was op een van de digitale events gericht op accountants kon er niet omheen: de digitalisatie in de boekhoudwereld is in een stroomversnelling geraakt, niet in het minst door het katalyserende effect dat Covid-19 heeft gehad op alles wat met technologische vooruitgang te maken heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de accountant 2.0, ook wel de CFO van de KMO of de adviseur in plaats van de cijferaar genoemd.

Bizzcontrol wint in Vlerick Launchpad meetup

Bizzcontrol wint in Vlerick Launchpad meetup

2 november 2020 - EY - The Factory

Jaarlijks organiseren Vlerick, EY en KBC de Vlerick Launchpad meetup, een uniek matchmaking-event waarbij 20 geselecteerde start-ups en scale-ups hun product of dienst mogen pitchen aan de Vlerick iGMO partners, een groep dynamische CEO’s van Belgische KMO’s. Op die manier krijgen jonge ondernemingen de kans om hun bedrijf in de kijker te zetten, en anderzijds blijven de meer ervaren ondernemers op de hoogte van de evoluties in de markt. Op het einde van het event selecteren de CEO’s de meest veelbelovende onderneming. Met veel trots kunnen we aankondigen dat Bizzcontrol als winnaar uit de bus kwam in de track workplace essentials!

Waarom je zelfs als KMO maar beter een budget opstelt?

Waarom je zelfs als KMO maar beter een budget opstelt?

19 oktober 2020 - Nicholas De Nil

Bij de meeste grote ondernemingen is het nu volop budgetperiode. De financiële controllers vragen een grote hoeveelheid informatie op bij de business (verwachte verkoopcijfers, evolutie van kostprijzen, geplande uitgaves, geplande investeringen,...) en transformeren deze veelheid aan cijfers in een gedetailleerd budget van de resultatenrekening met daaruit vloeiend een op maat gemaakt cashflow plan. Voor de meeste kleinere ondernemingen is een budget vaak niet aan de orde, voornamelijk omwille van de relatief hoge complexiteit (of toch de perceptie hiervan) en het grote vertrouwen op het buikgevoel. In dit artikel ga ik toch een poging doen om zelfs de kleinste KMO te overtuigen dat het opstellen van een budget zeker een grote toegevoegde waarde heeft, en helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn...

Hoe evolueer je als boekhouder naar CFO van de KMO?

Hoe evolueer je als boekhouder naar CFO van de KMO?

3 september 2020 - Nicholas De Nil

Een KMO beschouwt haar boekhouding (en bij uitbreiding haar boekhouder...) vaak als een noodzakelijk kwaad. Het is iets waar je als onderneming niet omheen kunt, en veel ondernemers proberen hun boekhouding dan ook zo kostenefficiënt mogelijk te laten verlopen. Als de BTW aangiftes op tijd gebeuren en de jaarrekeningen op tijd worden ingediend, zijn ze vaak een tevreden man (of vrouw). De logische vraag die zich nu stelt is: kan een boekhouder niet meer zijn dan een noodzakelijk kwaad?

Waarom een regelmatige rapportering een goed idee is?

Waarom een regelmatige rapportering een goed idee is?

13 augustus 2020 - Nicholas De Nil

Voor veel KMO’s blijft hun financiële rapportering beperkt tot de statische rapporten die ze maandelijks, per kwartaal of in het slechtste geval per jaar van hun boekhouder krijgen. Vaak bevat deze rapportering slechts een algemene status van hun balans (iemand die hier gelukkig van wordt?) en een overzicht van de resultatenrekening. Voor veel ondernemers blijft dit een redelijk conceptueel gegeven, en is het logische gevolg dat er geen vraag of nood is naar een meer regelmatige rapportering.

Hoe intelligent is Business Intelligence nu eigenlijk?

Hoe intelligent is Business Intelligence nu eigenlijk?

1 augustus 2020 - Nicholas De Nil

Business Intelligence, what’s in a name... Toen ik 10 jaar geleden voor het eerst in aanraking kwam met BI, leek de heilige graal gevonden! Bij het bedrijf waar ik toen werkte, leidde de BI implementatie echter voornamelijk tot een hoge investering in tijd en geld, en was het ongeduldig wachten op de waardevolle inzichten die we uit de tool zouden kunnen halen. Excel bleef jarenlang de veilige thuishaven voor het opstellen van rapporten en analyses (zelfs bij de grote corporates!), tot ik twee jaar geleden zelf de kracht ontdekte van échte Business Intelligence...

Is jouw boekhoudkantoor future-proof?

Is jouw boekhoudkantoor future-proof?

24 juli 2020 - Nicholas De Nil

De wereld van het boekhouden is de laatste jaren enorm geëvolueerd, en zal de komende jaren een nog minstens even intense (r)evolutie doormaken. Door de digitalisering verschuift de toegevoegde waarde van het boekhoudkantoor richting advies op maat van de klant.

Ben jij klaar voor deze stap?