Bizzgames

Wouter Pieters

Bestuurder @Van Coile & Partners
“Alles wordt heel overzichtelijk en visueel voorgesteld, waardoor de ondernemer het ook veel beter begrijpt wanneer we er mee samenzitten.”

Wouter Pieters stapte onlangs als vennoot en bestuurder mee in het accountancykantoor Van Coile & Partners, dat een staat van dienst heeft sinds begin jaren ‘80 (en zelfs nog daarvoor) en 40 medewerkers in dienst heeft. “Uiteraard is er in al die jaren veel veranderd. We komen van een tijd – nog niet zo heel lang geleden trouwens- waarin we de bonnetjes op een blad papier kleefden, van een barcode voorzagen en vervolgens inscanden. Ergens was dat ook een manier van digitaliseren, zij het gewoon niet zo’n efficiënte (lacht)”.

“We zijn echter die weg blijven opgaan, onder meer omdat we merken dat de richtlijnen steeds meer in die richting evolueren – zo stelt de beleidsnota van minister Van Peteghem dat de digitale factuur vanaf 2024 verplicht wordt. Dan kunnen we daar als accountants maar beter proactief mee bezig zijn. Verandering is altijd moeilijk en op elk kantoor zijn er wel fixed minds die maar met één boekhoudpakket willen werken, maar het is vaak gewoon een noodzaak. Al was het maar om nieuwe, jonge profielen aan te trekken, want de instroom van nieuwe accountants is eerlijk gezegd dramatisch.”

Visuele, kleurrijke tool.

Let wel, cijfers zijn belangrijk voor een onderneming, ze vormen er het onbetwiste, zij het vaak onzichtbare fundament van”, vult Wouter Pieters aan. “Ondernemers moeten daar dus echt mee bezig zijn. Dat is ook een voordeel van een tool als Bizzcontrol: alles wordt er heel overzichtelijk en visueel in voorgesteld, waardoor de ondernemer het ook veel beter begrijpt wanneer we er mee samenzitten. Er zijn heel wat klanten die geen idee hebben hoe hun balans te lezen. Ook wanneer je hen alles in detail uitlegt, blijft het soms moeilijk alles te begrijpen. Met zo’n visuele, kleurrijke tool krijgen ze hierin pas echt inzicht. Ook openstaande saldi, verschillen in marges en andere boekhoudkundige aspecten kunnen er heel duidelijk mee worden aangetoond tijdens besprekingen. Het zit gewoon goed in elkaar, punt.”

Interesse in een samenwerking?

Neem vrijblijvend contact met ons op

Klaar om jouw klanten nóg beter te adviseren?

Bizzcontrol BV

info@bizzcontrol.com
Meetdistrict Ghelamco Arena
Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300
9000 Gent

BE 0746.718.173

© Bizzcontrol BV - Website created by Two Impress